.

Monday, November 26, 2012

'Verangan...'

…sebulan dua ni, aku perasan mcm ‘kuat & byk’ sgt berangan! Bukan sebab tak ada kerja, aceli terlalu byk sgt kerja yg menanti dibereskan. Tapi, mood nak membereskannya selalu saja ke laut.

…apa yg aku angan2 kan? Byk dan kebanyakkannya perkara2 yg sangat mustahil untuk aku dpt di alam realiti. Tak pasti kenapa jadi begitu, semakin aku cuba untuk tidak berangan…wah bertambah gigih aku memasang mcm2 angan2 dan yg pastinya, semua indah2 belaka. Huh! Stress sgt!

…misalnya, seminggu sebelum aku taip ‘luahan’ ni  (luahan ke, apa2 la  ^_^ ), aku berangan ada bf seganteng Daniel Henney hahahaha…! Sgt lawak’kan! Tetapi itulah hakikatnya, sampai tgh memasak sambal tumis sotong pun aku bole bygkan beliau dok ‘tercokoh’ depan mata hehehehe. Parah’kan!

…semua ini gara2 lepas tgk drama lakonannya (yg ditonton tatkala hati tgh parah + marah). Kebanyakan filem atau drama lakonannya semua best2 belaka, kategori ‘layan blues’ la dan antara yg terpaut di hati aku, drama siri Spring Waltz. Memang, drama ni dah lama usianya dan aku dah byk kali layan sejak 2007.

…aceli mmg aku elak cerita ‘berhantu’ ni, tapi entah mcm mn aku boleh ‘korek’ keluar dvd ni yg dok dlm kotak kat stor. Entah kenapa, dlm ratusan dvd aku bole tertarik keluar yg ini dan bila sekali tonton mmg x boleh tinggal. Malah, aku sanggup bawak bekal dan mkn tgh hari kat workstation je gara2 nak layan drama ni.

...sampai la detik ini (saat ini’la), aku semakin sedar betapa ‘parahnya’ keadaan aku. Hahahaha…harap sgt virus ni terus hilang terbang ghaib ke mana2. Risau, sebab byk kerja tergendala *_* !!!

p/s:…dah2, aku nak sambung tgk Spring Waltz puas2…biar bertambah bengkak mata sepet aku ni, padan muka!!! Hey Daniel, I'm coming ^_^


Hati kapas bila tgk ost ni...serius so sweet sgt tau

Siapalah yg x sangkut kat mamat neh kan...me too ^_^


2 comments:

Anonymous said...

best blog ni... - ozzayd

Anis Ilmer said...

...tqvm Ozzayd ^_^