.

Wednesday, September 10, 2014

15 jam tanpa Internet...

Serius, bosan dan tension tahap cipan sembelit (macam mana rupanya, uolls p ' culik sekor cipan, kasilah dia makan apa-apa yang boleh mendatangkan sembelit...tgklah puas2 bahahaha...) !

Bagi orang yang bekerja menggunakan line Internet macam aku ni, bila 'terputus' Internet memang la hazab! Satu kerja pun tak boleh kasi selesai, semua sangkut. Tak boleh check or send email, update story dalam web portal Inspirasi Magazine, bayar bil (alasan, awal2 bulan dah selesai semua bil) update blog (hehehehe), belek fb (*wink*), berInstagram dan semua urusan yang memerlukan Internet. Hadoiii...!

Kenapa tak ada line, tak bayar bil ke? Ha...bagus soalan tu. Gila tak bayar, mestilah bayar. Entah, aku pun tak tahu kenapa dengan tiba-tiba 'terputus' Internet. Call sana, tendang sini...tunggu sana, jawab sinun...tau2 dah petang dan jawapan paling best..."Cik, sila tunggu dalam tempoh 24 jam untuk kami buat semakan." Halaaaa...Hampeh betul!

So, apa saya buat? Jenuh baca novel, masuk dapur masak. Lepas makan, belek2 gambar dalam folder kat laptop ('kan nak belek gambar best2 dalam IG tak boleh...error!), belek pokok2 yang aku gigih tanam dalam pasu (Alhamdulillah...segar bugar pokok kunyit, daun kesom, daun pandan dan pokok cili kita, Wak...weeeehuuu) dan selepas itu...*PENGSAN*

Bangun dari kepengsanan yang disengajakan, try test line Internet. Nan adoo juo!!!

Jam 9 malam, tiba-tiba...bunyi notification whatsapp. Hah! Macam kenal je bunyi...Iya ada bunyi! Kejar telefon (yang sengaja campak - ala - manja- jek- pun- bawah sofa kikiki) mcm baru menang peraduan gores & menang. Huish, kalau Uolls boleh tengok la adegan tu...Sumpah lawak!

Selepas 15 jam dalam 'penyeksaan', akhirnya...lihatlah dunia betapa bahagiannya aku selepas line Internet ada balik. Hahaha...kalau tak, sure tido awal malam neh hehehehe!

*Apalah...pasal tak ada line Internet pun nak cerita dalam blog! (Biarlah...cuba Uolls kena, sure rasa nak cerita kat seluruh dunia punya hahahhaa)




2 comments:

Abie Shidah Ad said...

Salam perkenalan sis. Kalau ader citer aepr2 tu post jer sis. Peduli lah org nak ckp pasal internet pon nak post kan sbb ader yg sudi membaca.. hehehe. Mmg fed-up kalau internet takder kan.. bak kata pepatah I, "Biar takder tv channel, jgn takder internet." Terkapai2 mcm ikan mintak nyawa. Hehehehe. I dah penah rasa mcm u rasa nie. Sikit ari pon gitu. Bila line internet dah ader, mcm biskot chipsmore lah pulak. Kejap ader kejap takder. Frust menonggeng i dibuat nyer. Bila tipon tanyer pasal nie, drg kata cable problem. I nyampah betol kalau org kasi alasan bodoh cam tu. Mmg nasih technical support tu lah kene hampot kaw2 dari I. Sbb aper I jadi marah, jiran i sebelah rumah nie jer hah, ok pulak internet dia. Kalau u pon mesti u geram kan... hehehe aper2 pon, sudi2 jenguk pondok buruk cyber I yer. I add u k and continue posting tau...!!! :)

Anis Ilmer said...

Hehehe...Hi Abie. Salam kenal-kenalan ye. Terima kasih. Tu la...mcm tikut hilang ekor bila xde internet ni. Ok...nanti kita p ziarah blog Abie ye...thanks dear.