.

Monday, December 2, 2013

Apabila manusia lebih syaitan daripada syaitan...!!!

Tiga beradik, Norsyafika Nadia, 14,Nur Izzati Husna, 12, dan Puteri Nurul Akma, 3, yang ditemui maut dalam keadaan menyayat hati di dua lokasi berasingan di  kawasan bendang di Alor Senibong, Alor Setar.

Sukar digambarkan betapa sebaknya perasaan aku ketika membaca tragedi yang menimpa tiga beradik ini. Benarlah...apabila manusia lebih binatang daripada binatang, lebih syaitan daripada syaitan! Maka, tiada lagi belas dan kasihan, apatah lagi timbang dan rasa. Semuanya ikut nafsu, lalu jiwa yang tidak berdosa menjadi mangsa. Allah, semoga syurga buatmu sayangku.

Petikan berita Harian Metro:
Alor Setar-Mayat seorang remaja perempuan yang dipercayai dirogol dan dibunuh ditemui di kawasan bendang di Alor Senibong dekat sini semalam manakala dua adiknya dilapor hilang.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kedah, ACP Mohd Nashir Ya berkata mayat remaja berusia 14 tahun itu ditemui orang awam dalam keadaan separuh bogel kira-kira pukul 3.45 petang.

“Polis belum mendapat petunjuk tentang dua adik mangsa yang dilapor hilang. Operasi mencari mereka sedang dijalankan dengan bantuan unit anjing pengesan,” katanya kepada pemberita di tempat kejadian hari ini.

Remaja tersebut bersama dua adiknya yang berumur tiga dan 12 tahun dilapor keluar dari rumah mereka di Jalan Datuk Kumbar dengan motosikal kira-kira 7.30 malam untuk ke rumah rakan mangsa di Kampung Gelam yang berdekatan bagi mengambil gajinya yang bekerja membotol bahan pencuci.

Mohd Nashir berkata setelah ketiga-tiga anaknya tidak pulang dan gagal ditemui setelah puas dicari, ibu mereka Siti Aishah Arifin, 40, membuat laporan polis di di Balai Polis Langgar kira-kira pukul 2 pagi.

Sementara itu laporan terkini menyebut, dua adik remaja yang dilaporkan hilang itu disahkan maut selepas mayat mereka ditemui di sungai Pekan Langgar di sini petang ini.

Petikan berita: Harian Metro
Alor Setar: “Saya ada tiga anak saja, kini ketiga-tiga mereka sudah pergi meninggalkan saya serentak. Ini dugaan paling hebat yang perlu saya tempuhi.”

Itu rintihan Rusdi Rani, 38, bapa kepada tiga beradik yang ditemui maut dalam keadaan menyayat hati di dua lokasi berasingan dekat sini, semalam dan kelmarin selepas dilaporkan hilang sejak keluar rumah dengan menaiki motosikal petang Jumaat lalu.

Mayat anak sulung Rusdi, Norsyafika Nadia, 14, dijumpai tertiarap dalam keadaan separuh bogel pada jam 3.45 petang, kelmarin di kawasan sawah padi berhampiran Alor Senibong, di sini oleh orang awam.

Ketika Rusdi berdoa dan berharap dua lagi anaknya yang ketika itu gagal dikesan berada dalam keadaan selamat, dia menerima berita duka apabila polis petang semalam memaklumkan penemuan dua beradik itu.

Mayat Nur Izzati Husna, 12, dan Puteri Nurul Akma, 3, ditemui di tali air Padang Petani, Langgar, di sini, kira-kira jam 4 petang, semalam, juga oleh orang awam dalam jarak hampir 100 meter antara satu sama lain dan lengkap berpakaian.

Anggota polis menarik mayat Nur Izzati yang dijumpai dalam tali air Kampung Padang Petani.
Mayat Puteri Nurul Akma ditemui 100 meter dari kakaknya.
Anggota bomba mengangkat mayat mangsa untuk dibawa ke hospital.
Ibu dan bapa mangsa.


No comments: